Twee overwinningen voor De Vries

SCHAATSEN - Cees Juffermans heeft zondagmiddag in Amsterdam de negende marathon voor de Essent Cup op zijn naam geschreven.
De voormalig shorttracker uit Alphen aan de Rijn toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van twintig man. Karlo Timmerman en Rob Hadders werden respectievelijk tweede en derde. Tijdens de race over honderd ronden kwamen de toppers Ingmar Berga, Bob de Vries en Cedric Michaud ten val. De Vries blijft wel leider in het klassement.
De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door Elma de Vries uit Meppel. Zij klopte Daniëlle Bekkering uit Den Ham. Het brons in Amsterdam ging naar Maria Sterk uit Hallum. Andrea Sikkema uit Nooitgedacht legde beslag op plaats vier. Bekkering blijft leider in het algemeen klassement. Elma de Vries staat tweede met een achterstand van 24 punten op de Groningse. Andrea Sikkema vinden we terug op plaats acht.
Elma de Vries was zaterdagavond ook de sterkste in de strijd om de KNSB cup. In de elfde wedstrijd van het seizoen in Den Haag namen vier vrouwen een ronde voorsprong. De Vries bleek van het kwartet de sterkste. Mariska Huisman uit Andijk pakte het zilver. De derde plaats was voor Mirrielle Reitsma uit Emmeloord. Sikkema werd in deze wedstrijd zevende. De Vries voert hier het klassement aan. Sikkema staat vijfde.
Bij de mannen ging de overwinning naar Arjan Stroetinga uit Olderbekoop. Stroetinga, deze week ook veelvuldige hier in Zuidlaren te vinden om broer Wim aan te moedigen, klopte Douwe de Vries uit Heerenveen en Rob Harders die respectievelijk tweede en derde werden. Frank Woltman was de beste Drent. De Assenaar was terug te vinden op een veertiende plaats. Stroetenga liep door zijn overwinning in op de leider in het klassement Bob de Vries uit Haule. Hoogevener Ingmar Berga staat hierin vijfde.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.