Brief naar Tweede Kamer over behoud Belastingdienst Emmen

Morgen informeert de Belastingdienst zijn medewerkers verder over de aangekondigde reorganisatie
Morgen informeert de Belastingdienst zijn medewerkers verder over de aangekondigde reorganisatie
EMMEN - Meerdere bedrijven en instellingen in Zuidoost-Drenthe schrijven samen een brief aan de Tweede Kamer. Daarin pleiten ze voor het behoud van de Belastingdienst voor Emmen.
Vorige week werd bekend dat het belastingkantoor in Emmen zal sluiten. In de brief laten onder meer de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en MKB Nederland Noord weten dat dit voor de regio niet alleen een verlies aan werkgelegenheid betekent, maar dat het ook ten koste gaat van de dienstverlening aan ondernemers.

De Tweede Kamer wil een debat met staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) en minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) over de reorganisatie bij de Belastingdienst. Het debat werd vanmiddag aangevraagd door PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen, mede namens het CDA, en kreeg ruime steun van de Kamer. De Kamer maakt zich grote zorgen over het sluiten van kantoren en het verdwijnen van banen in de regio's buiten de randstad.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.