Politieacties scherpen aan

ASSEN - De politie gaat meer en harder actie voeren voor een betere CAO. De agenten willen onder meer 200 euro netto er bij.
Er werd al actie gevoerd, maar de overheid lijkt zich daar nog niets van aan te trekken. Tot nu toe werd geen bon meer geschreven voor lichte overtredingen. Vanaf maandag willen de agenten ook niet meer schrijven voor zwaardere overtredingen. Volgens de Hoogeveense politieman Henk Lonsain, lid van het hoofdbestuur van de vakbond ANPV, gaat het dan om zaken als snelheidsovertredingen. De politie blijft uiteraard wel opletten en excessen worden gewoon aangepakt. Lonsain denkt dat zo'n 90 procent van de agenten meedoet aan de acties. Alleen het hoger personeel doet niet mee. Ook parkeerwachten blijven gewoon hun werk doen, want die zijn niet in dienst bij de politie, maar bij gemeenten. Als Den Haag nu nog niet wil luisteren, wil de politie volgende week in Groningen het vervoer van arrestanten door de parketpolitie staken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.