Oranje wint in Emmen

HANDBAL - Het Nederlandse herenhandbalteam van bondscoach Harrie Weerman is de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2009 in Kroatië goed begonnen.
In Emmen won Oranje de eerste van vier wedstrijden in de poule met 28-24 van Turkije. Zondag speelt Nederland in Turkije de return en later deze maand speelt Oranje nog twee keer tegen Griekenland. Uiteindelijk speelt alleen de winnaar van deze groep van drie een dubbele play-off wedstrijd voor een WK-ticket. Die wedstrijden staan gepland in juni.
Kortom, het Nederlands team heeft nog een lange weg te gaan richting dat einddoel, het WK, maar de eerste zege is in ieder geval een feit. Turkije werd, na een ruststand van 14-11 met 28-24 verslagen. Het was een verdiende zege voor de mannen van Weerman, die voornamelijk actief zijn in de buitenlandse competities. Toch had het verschil uiteindelijk groter kunnen en ook moeten zijn dan vier punten. Maar daarvoor was het spel van Oranje nog te wisselvallig. Topscorers aan de kant van Nederland waren de hoekspelers Tim Remer en Nicky Verjans. Beide spelers scoorden zes keer. Cirkelspeler Erik Huizing maakte vijf goals.
Verslaggever Niels Dijkhuizen in gesprek met bondscoach Harrie Weerman en aanvoerder Erik Huizing...

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.