Eerste thuiszege DOk na bijna twee jaar

190435F8EBB95948C12573CF005B8A3A_WPicture1_1.jpg
190435F8EBB95948C12573CF005B8A3A_WPicture1_1.jpg
VOLLEYBAL - De Volleybalsters van DOK uit Dwingeloo weten weer hoe het voelt om een thuiswedstrijd in een 3-0 overwinning om te zetten.
De laatste thuisoverwinning was behaald in April 2006. Zaterdagavond werd het team van Abcoude in een rommelige wedstrijd sporthal Hulzebosch uitgeslagen. Binnen twintig minuten zat de eerste set met 25-13 in de Drentse tas. Een klap die het team van Abcoude niet weer te boven kwam. Leuk detail was dat er aan de zijde van Abcoude drie ex-DOK-speelsters meededen: Marielle Hendriks, Eva van Vliet en Margo Wiltens. Ze verhuisden vanwege hun studie naar het westen van het land en maakten de overstap nar Abcoude. Wiltens had zich het weerzien met Dwingeloo heel anders voorgesteld Margot Wiltens die naast haar wedstrijden bij Abcoude dus vooral inzet op een succesvol vervolg van haar beach-volleybalcarrière. Voor de Worldtour vormt ze een koppel met Kim Renkema, ook ex-Dok en afkomstig uit Hoogeveen.
Voor DOK was er ook nog minder goed nieuws, want speelster Maike Elsinga stopt met onmiddellijke ingang met volleyballen bij de ploeg uit Dwingeloo. Het ontbreekt haar op dit moment aan de juiste motivatie voor het spelen van topvolleybal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.