LTO: Laster van Bollenboos

HAVELTE - De werkgroep Bollenboos in de gemeente Westerveld maakt zich schuldig aan laster, stelt waarnemend- voorzitter Henk Brink van de boerenorganisatie LTO Noord.

Bollenboos heeft een rapport gepresenteerd waarin staat op wat voor schaal er in Westerveld lelies worden geteeld. Ook is te zien dat in zeker 70 gevallen woningen direct grenzen aan percelen lelies, waar de grond van wordt ontsmet. Het gebruik van die middelen leidt volgens voozitter Wim van Dalen tot veel klachten en vragen van juist die omwonenden.

De zorgen van Bollenboos over het gebruik van de grondontsmettingsmiddelen in de lelieteelt vallen slecht bij boeren. Volgens Henk Brink van LTO Noord zijn die het gezeur van Bollenboos zat. De gemeente Westerveld neemt de zorgen van Bollenboos wel serieus. Het college overweegt bufferzones in te stellen tussen percelen lelieteelt en woningen en natuurgebieden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.