Hartfalencentrum in Martiniziekenhuis

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen start als eerste in Nederland met een apart hartfalencentrum. Patiënten met mogelijk hartfalen kunnen vanaf 1 februari in de One stop shop terecht.
De klachten van die patiënten worden hier onderzocht. De uitkomsten daarvan worden direct teruggekoppeld aan de huisarts van de patiënt. De specialisten van het centrum werken in één elektronisch dossier. Zo kan de huisarts direct zien, wat er met een patiënt is gebeurd. En een huisarts kan ook zelf via een e-mail een patiënt aanmelden. Vervolgens kan de patiënt binnen een week terecht bij het Hartfalencentrum.
Het Martini Ziekenhuis in Groningen zet pendelbusjes in tussen de parkeergarage en de nieuwe hoofdingang. Het terrein rond het nieuwe ziekenhuis is nog niet ingericht. Omdat er nog een gebouw staat dat gesloopt moet worden, is de loopafstand tussen de parkeergarage en de ingang fors. Om dit op te vangen rijden er tussen 7.00 uur en 20.00 uur pendelbusjes heen en weer. Het plein voor het ziekenhuis moet deze zomer gereed zijn.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.