Groenewold mogelijk geveld door Pfeiffer

PROVINCIE - SCHAATSEN - Renate Groenewold laat zich de komende dagen in een ziekenhuis onderzoeken naar eventueel fysiek malheur. Dat zei haar coach, Gerard Kemkers, woensdag in Thialf.
Groenewold meldde zich dinsdag na één afstand af bij de skate-off voor een plek voor het WK allround. 'Achteraf weten we echter al twee weken dat er iets niet goed is. We willen graag uitzoeken wat', zei Kemkers. De TVM-coach sluit niet uit dat Groenewold de ziekte van Pfeiffer heeft. 'De symptomen wijzen daarop. Het zou een voordeel zijn als we weten waar het aan ligt. De komende twee jaar mag haar dit niet overkomen. Dit is ongeveer de periode in het seizoen waarin in 2010 de Olympische Spelen plaatsvinden. Daarom zoeken we de oorzaak.'

Kemkers liet verder weten over enkele weken niet met zijn ploeg naar de wereldbekerwedstrijd in Baselga te gaan. Het evenement in de Italiaanse buitenlucht past niet in zijn voorbereiding.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.