Heerenveen overklast Vitesse: 7-0

VOETBAL - Sportclub Heerenveen blijft sterk presteren in 2008. Zaterdagavond werd Vitesse met een dikke nederlaag naar huis gestuurd: 7-0.
Bij rust (2-0) was de schade voor Vitesse nog te overzien, maar na rust wervelden de Friezen door.
Doelman Brian Vandenbussche, die de afgelopen vijf wedstrijden geblesseerd moest toekijken, stond aan de basis van de vroege 1-0 van Miralem Sulejmani. Zijn verre trap werd door Gerald Sibon gecontroleerd en een in keer doorgespeeld op de ontsnapte Serviër. Vitesse dacht aan buitenspel van de snelle spits, maar Sulejmani mocht door en omspeelde Piet Velthuizen. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Danijel Pranjic, op aangeven van Jakob Poulsen, de score. De Kroatisch international stond vrij op de rand van het strafschopgebied en haalde doeltreffend uit. Die 2-0 leek de thuisploeg in slaap te sussen waardoor Vitesse zich kon laten zien. De Arnhemmers waren zelfs dichtbij een treffer toen Civard Sprockel uit een hoekschop op de paal kopte en kort daarop schoot Theo Janssen maar net over.
In de tweede helft bleef Gerald Sibon met een knieblessure aan de kant. Hij werd vervangen door Paulo Henrique. De jonge Braziliaan liet zich direct gelden. Eerst stuurde hij Sulejmani weg, die over schoot. In dezelfde minuut schoot hij zelf net voorlangs. Heerenveen was duidelijk weer bij de les en Michael Bradley onderstreepte dat. De Amerikaan schoot vijf minuten na rust de 3-0 achter Velthuizen, na opnieuw een voorzet van Poulsen. Het was de twaalfde seizoenstreffer voor Bradley, die daarmee clubtopscorer is. Tot die tijd had hij die titel moeten delen met de inmiddels vertrokken Afonso Alves. Het elftal van Gertjan Verbeek pakte door en binnen het uur zorgde Gianni Zuiverloon voor de 4-0. Vitesse werd zoek gespeeld en de net in het veld gekomen Roy Beerens demonstreerde dat door met een van zijn eerste balcontacten de 5-0 te maken. Tien minuten voor tijd zorgde hij op aangeven van de niet zelfzuchtige Pranjic voor de 6-0 en direct daarna tekende Thomas Prager, een andere invaller, met een fraai schot zelfs voor 7-0.
Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek kon alleen maar trots zijn op zijn elftal. 'Ook de thuiswedstrijden beginnen nu een feest te worden. Zoals we momenteel voetballen doet me enorm goed. Alles zit mee, maar dat komt ook door het vertrouwen dat we hebben en uitstralen. Dat haalt het beste in spelers naar boven.' Zaterdag wacht het treffen met koploper PSV. 'Wat dat betreft is het jammer dat we veel spelers nu uitwaaien over de hele wereld voor interlands. We kunnen na woensdag maar een keer trainen, al heeft PSV daar natuurlijk ook mee te maken. Maar de kunst is om te genieten van dit moment.'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.