E&O wil Peter Portengen

F8B304B36319A2F5C12573E80055D215_WPicture1_1.jpg
F8B304B36319A2F5C12573E80055D215_WPicture1_1.jpg
HANDBAL - E&O uit Emmen wil Peter Portengen terughalen als trainer van de heren.

De geboren Amsterdammer, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij het Haagse Hellas, voerde al twee gesprekken met de club uit Emmen.

Portengen was al eerder werkzaam bij E&O, eerst als speler en later als trainer. Als coach was hij werkzaam in Emmen van 1998 tot de zomer van 2003. Hij won in die jaren drie keer de nationale beker en één keer de Supercup. Portengen zorgde in zijn periode als trainer in Emmen voor een klimaat waarin talenten zich uitstekend konden ontwikkelen. E&O - en dus ook Portengen - bood jonge handballers een primeur in Nederland. In Emmen kon twee keer daags worden getraind en dat was tot dan toe alleen mogelijk over de grens. Net op het moment dat Portengen bij E&O dacht te kunnen oogsten nam de club afscheid van hem. Iets wat leidde tot veel emotionele reacties, met name uit de spelersgroep.

Na zijn plotselinge afscheid in Emmen vertrok Portengen naar Volendam waar hij grote successen kende. Met die club werd hij in vier jaar namelijk drie keer landskampioen en won hij twee keer de nationale beker.

Portengen, die ook kan bijtekenen bij Hellas en nog een derde optie heeft, wil voor het einde van de maand zijn beslissing bekend maken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.