Oud-statenlid Nijenbrinks overleden

EMMEN - In zijn woonplaats Emmen is donderdagmiddag oud-VVD-statenlid Warrie Nijenbrinks aan een hartstilstand overleden. Nijenbrinks zat twaalf jaar voor de VVD in de staten, van 1991 tot en met 2003, waarvan enige tijd als fractievoorzitter.

Volgens zijn toenmalige collega en partijgenoot Klaas Smidt, tegenwoordig wethouder in de gemeente Westerveld, was Nijenbrinks een bijzonder man, die vooral van belang was voor de sfeer in de fractie.

Nijenbrinks heeft ook veel betekend voor de sport in Emmen. Hij zat onder meer in de Raad van Commissarissen van FC Emmen. Zelf was hij actief geweest als handballer in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw bij E en O. Van die club was hij vanaf juni 2010 beoogd voorzitter, maar in 2011 werd hij uiteindelijk toch niet benoemd tot voorzitter. Daarvoor was hij drie jaar voorzitter van het Nederlands Handbalverbond afdeling Noord.

Nijenbrinks was ook lange tijd handbalverslaggever bij Radio Drenthe Sport. Warrie Nijenbrinks is 63 jaar geworden.


De VVD Drenthe stelt in een reactie op de eigen website: 'Nijenbrinks was een invloedrijk politicus. Hij gold als financieel specialist van de fractie. Maar hij stond vooral bekend als doorpakker, bruggenbouwer en sfeermaker. Hij stuurde op gezelligheid, was altijd positief. Ruim 12 jaar, van 1991 tot en met 2003, was hij de drijvende kracht achter de Drentse VVD. Na die tijd vervulde hij nog functies in het bestuur van de VVD Emmen, het Seniorennetwerk en de Partijraad van de VVD. De VVD verliest in hem een gepassioneerd bestuurder.'Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: