Miniaturen van Appelscha naar Stadskanaal

STADSKANAAL - De miniaturen van het miniatuurpark Appelscha komen in handen van de gemeente Stadskanaal. De miniaturen krijgen een plek bij het station van de museumspoorlijn STAR.
De gemeente verwacht dat hierdoor de toeristische positie van Stadskanaal en de regio kan worden versterkt.
In het 1,8 hectare grote miniatuurpark zijn in de jaren negentig gebouwen, wegen en landschappen uit Drenthe, Groningen en Friesland op schaal nagemaakt. De eigenaar zette het miniatuurpark een aantal maanden geleden te koop. In oktober sloot het park van ondernemer Piet Jasper uit Frederiksoord definitief haar deuren sluiten, vanwege het lage bezoekersaantal was het niet langer mogelijk het park open te houden. (Na het verplaatsen van attractiepark Duinenzathe naar de rand van het dorp liep het bezoekersaantal van het miniatuurpark terug.)
Een projectontwikkelaar heeft het terrein gekocht en wil de grond blijven gebruiken voor recreatieve doeleinden. Madurodam onderzocht toen ook of er modellen overgenomen konden worden. Zo is er bijvoorbeeld een model van de zendmast in Smilde. Het exemplaar, met 12,5 meter de hoogste miniatuur van Europa, is in 1993 geschonken door PTT Telecom. Waarschijnlijk wordt het park in Stadskanaal volgend jaar geopend

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.