Sofian Akouili blijft in Heerenveen

VOETBAL - Sofian Akouili heeft voor twee jaar bijgetekend bij sc Heerenveen.
De Friese club heeft bovendien nog een optie van een jaar op de 19-jarige verdediger die deel uitmaakt van de A-junioren van de Friese club. Sofian Akouili is sinds 2004 actief voor sc Heerenveen. Hij kwam over van het Amsterdamse DWS.

Het beloftenteam van sc Heerenveen heeft dinsdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 0-1 verloren. De zege ging naar het bezoekende Willem II dat dankzij de overwinning en het verlies van ADO Den Haag en NAC Breda het verblijf in de eredivisie voor beloftenteams heeft veilig gesteld. Het enige doelpunt was een eigen treffer. Arjen Bergsma werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Het was in ieder geval niet de avond van Bergsma, want hij werd in de slotfase van het duel uit het veld gestuurd.

De beloften van Fc Groningen verloren met 3-0 van Ajax. De langdurig geblesseerde Paul Matthijs maakte daar zijn comeback. Jong BV Veendam heeft de laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-1 gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Niels en Roy van Dalen schoten de ploeg van trainer Dick Lukkien naar de overwinning. Jong FC Emmen heeft de competitie beëindigd met een 4-0 nederlaag tegen Jong AGOVV.


Deel dit artikel: