Femi duurste aankoop ooit FC Groningen

VOETBAL - FC Groningen heeft voor komend seizoen Oluwafemi Ajilore, voetbalnaam 'Femi', aangetrokken. De 23-jarige Nigeriaan komt over van het Deense FC Midtjylland.
De verdedigende middenvelder tekent in Euroborg een contract voor vijf seizoenen. Dat melden de noorderlingen op de officiële clubsite.

Manager technische zaken Henk Veldmate laat weten dat Ajilore al langer bij FC Groningen in beeld was. "Wij volgen hem al een hele poos. Toen wij in januari werden geconfronteerd met het vertrek van een aantal spelers, was ook Femi een kandidaat om de selectie aan te vullen, maar was het in die periode onmogelijk één en ander af te ronden. Hoewel hij van Afrikaanse komaf is, is Femi inmiddels gewend in het Europese voetbal te spelen."

Femi werd gevolgd door tal van Europese clubs, waaronder twee Duitse topclubs. "Femi is op het middenveld 'de baas', zoals ze dat zo mooi noemen. Hij heeft een goed gevoel voor positie, weet het spel te verdelen en is rustig aan de bal", somt Veldmate een aantal kwaliteiten op van de Nigeriaanse middenvelder. "Diverse mensen binnen onze technische staf hebben hem bekeken en wij hebben er veel vertrouwen in dat Femi een toegevoegde waarde is voor onze selectie."

De club moet voor de Nigeriaan diep in de buidel tasten. Met een transferbedrag van 3,3 miljoen euro wordt hij de duurste clubaankoop ooit. Voor Marcus Berg betaalde Groningen vorig jaar het bedrag van 3,1 miljoen euro.

Deel dit artikel: