Oproep tot boycot camping Wiiterzomer

PROVINCIE - Motorliefhebbers willen dat TT-gangers camping Witterzomer bij Assen massaal boycotten. Op de website oliepeil.nl staat daartoe een oproep.
Daar wordt eigenaar Zingstra hypocriet genoemd omdat hij voortdurend bezwaar maakt tegen vergunningen die het TT-circuit nodig heeft.

De motorliefhebbers geven Zingstra er de schuld van dat er steeds minder motorevenementen op het circuit zijn. Ze ergeren zich aan de acties van Witterzomer om niettemin wel bezoekers aan de TT en de WK Superbike binnen te halen. Oliepeil.nl voerde eerder ook al actie tegen klagende inwoners van de wijk Baggelhuizen. Vorig jaar juni werden tijdens een ludieke actie een paar duizend doordopjes in de woonwijk uitgedeeld.

De directie van camping Witterzomer is niet blij met de oproep. Volgens eigenaar Zingstra van Witterzomer is de actie onterecht en moeten de motorrijders bij het TT-circuit zijn. Zingstra claimt niets tegen het TT-circuit te hebben, maar wil dat alle evenementen op het circuit zich aan de regels houden zodat zijn campinggasten geen geluidsoverlast hebben.

tekst website oliepeil.nl:

'Op het TT-circuit van Assen is op 28 juni de MotoGP te gast. Heel motorrijdend Nederland gaat daarheen en zoekt een camping. We willen hierbij iedereen oproepen NIET op VAKANTIEPARK WITTERZOMER te gaan staan. Reeds vele malen heeft dit vakantiepark bezwaarprocedures gevoerd tegen de zogenaamde overlast van motoren op het circuit. Gevolg is dat bijvoorbeeld de KNMV-Cup eigenlijk niet meer op Assen kan rijden en dat alle motorsportactiviteiten zo goed als geschrapt zijn. Het zou dan ook heel jammer zijn dat VAKANTIEPARK WITTERZOMER wèl profiteert van de drukte rondom de TT maar aan de andere kant samen met de Stichting Geluidshinder Baggelhuizen de nationale motorsport om zeep helpt. Zoek je een camping, er zijn er zat die niet zo hypocriet zijn! En geef het door....'

Deel dit artikel: