FC Emmen lijdt zesde nederlaag op rij

VOETBAL - FC Emmen is er in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard niet in geslaagd de negatieve spiraal van de laatste periode te doorbreken.

Integendeel, de ploeg van trainer René Hake zakte nog verder weg in het moeras. De nummer laatst van de Jupiler League kreeg met 0-4 een nieuwe dreun te verwerken en met name in de tweede helft was het spel dramatisch slecht.

FC Emmen snakt naar de laatste wedstrijd van de competitie. Dat is al een paar weken het geval en dat werd vrijdagavond nog maar weer eens bevestigd. De ploeg speelt zonder vertrouwen, zonder geloof en ook al weken zonder een écht doel. Degraderen kan niet en de eer om niet als laatste te eindigen lijkt toch geen echte drijfveer te zijn, al speelde Emmen in de eerste 45 minuten zeker niet minder dan de gasten uit Limburg die nog volop in de race zijn voor de play-offs. Toch leidde het spel van de ploeg van Hake niet tot kansen. Het was positioneel misschien prima, maar verder dan rondspelen tot de zestien van de Fortunezen kwam de Drentse ploeg niet. De eindpass bleef echter uit zodat Fortuna-doelman Wintjens nauwelijks in actie hoefde te komen.

Ook zijn collega Zeinstra had in de eerste helft weinig werk te verrichten. Fortuna beperkte zich tot verdedigen en af en toe via een scherpe, snelle uitval gevaarlijk te worden maar dat gebeurde nauwelijks. Toch kwamen de Limburgers wel op 0-1 door een eigen goal van Kunst na 41 minuten, waarbij de eerste fout werd gemaakt door centrale verdediger Görtz. Nog voor rust leek de beslissing al te vallen toen een ongelukkige handsbal van Fischer zwaar werd bestraft door scheidsrechter Heida met een penalty. De strafschop van Hoesen werd echter keurig gestopt door Zeinstra.

Maar de gestopte penalty bleek uitstel van executie van de Emmenaren, want na rust was het vrij snel over en uit voor de rood-witten. Nadat eerst Rojer verzuimde de gelijkmaker te produceren, door zelf te scoren óf door de bal mee te geven aan de volledig vrijstaande De Visscher, besliste Hoesen amper één minuut later het duel met de 0-2, waarbij Görtz zich veel te simpel liet uitspelen in een 1 tegen 1 situatie. Kort daarna had Rojer een voorzet van Kunst voor het inkoppen, maar ging zijn inzet naast en nog geen vijf minuten na die kans maakte Fortuna de 0-3 via opnieuw Hoesen.

In de slotfase zorgde Gommans nog voor de 0-4, waardoor FC Emmen nu al zes wedstrijden op rij verloren heeft en in die serie 21 goals incasseerde en zelf niet één keer wist te scoren. In de stand blijft Emmen staan waar het stond, onderaan, met nog altijd twee punten achterstand op AGOVV dat vrijdagavond ook verloor. Veendam, dat weer een punt boven de Apeldoorners staat, komt maandag in actie tegen MVV.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: