Drentse advocaten zien niets in levenslang toezicht op criminelen

ASSEN - Drentse advocaten hebben kritiek op het plan van staatssecretaris Fred Teeven om bepaalde criminelen levenslang onder toezicht te stellen.
Teeven wil dat veroordeelden voor ernstige gewelds- of zedendelicten in het uiterste geval hun leven lang in de gaten worden gehouden. Veel Drentse advocaten zien daar niets in. ''Ik denk niet dat het veel toevoegd aan de veiligheid in Nederland'', zegt de Asser advocaat Hugo Pellinkhof. ''Teeven heeft zelf ook al vaker gezegd dat tbs heel succesvol is. Daarnaast denk ik dat er problemen zullen komen op het gebied van Europese wetgeving. En het houdt ook een taakverzwaring voor justitie in.''

Pellinkhof heeft sterk de indruk dat het om symboolpolitiek gaat. ''Meneer Teeven is het icoon van de veiligheid in Nederland. Dit is denk ik een politiek signaal dat hij er bovenop zit.'' Het plan van Teeven wordt vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.