Joop Fiege verlaat Hurry Up voor E en O

HANDBAL - Een opmerkelijke handbaltransfer in de eredivisie handbal. Joop Fiege verlaat het zo succesvolle Hurry Up voor zijn oude liefde E&O. Vanaf augustus keert de 49-jarige geboren Amsterdammer terug bij de club waar hij meer dan 22 jaar actief was.
Fiege was bij E&O eerst speler en daarna trainer. In de zomer van 2010 verraste hij vriend en vijand door van de dames van E&O over te stappen naar de heren van aartsrivaal Hurry Up. Nu, twee jaar later, keert hij terug én verlaat hij de bekerwinnaar voor de verliezend bekerfinalist. In Emmen tekende hij een driejarig contract, dat ingaat op 1 augustus 2012.

"E&O blijft toch mijn club en ik vind het een eer dat ze me weer hebben benaderd. Maandag ben ik in gesprek gegaan met E&O en ik was er al snel uit. Op de langere termijn zie ik toch meer potentie in Emmen, de kweekvijver aan de herenkant is groter dan in Zwartemeer. Dus in de toekomst verwacht ik meer bij E&O, voor de korte termijn hoeft dat niet zo te zijn. De spelers van Hurry Up kunnen er natuurlijk wel wat van en zijn bovendien nog niet gestopt", aldus Fiege.

Twee keer eerder was Fiege verantwoordelijk voor de heren van E&O. In zijn eerste periode pakte hij de landstitel en in de tweede periode stapte hij vroegtijdig op.

Het vastleggen van Joop Fiege als trainer én dus ook het aanstaande vertrek van de huidige trainer - Arthur Langedijk - is een beslissing die puur en alleen genomen is door het bestuur van E&O.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.