Boeren leggen geld in om Dwingeloo bruisend te houden

DWINGELOO - Ruim dertig melkveehouders in Dwingeloo leggen jaarlijks samen geld op tafel voor activiteiten in hun dorp. Ze hebben daarvoor nu de stichting Melkveebedrijven Dwingeloo opgericht.

De stichting heeft twee doelen. ''Ten eerste om onszelf beter te profileren'', zegt voorzitter Dirk Bruins van de stichting. ''Om te laten zien wat wij als melkveebedrijven doen, wat we kunnen en waar mee bezig zijn. Daarnaast zijn wij als melkveehouders aangewezen op het platteland. We werken en wonen er en we willen dat het er bruisend blijft. Door te investeren in de omgeving hopen we dat er reuring blijft.''


In de stichting hebben 32 melkveehouders zich verzameld. De komende drie jaar leggen zij jaarlijks een vast bedrag in, dat opgeteld ruim boven de tienduizend euro uitkomt. ''We steunen zaken met een maatschappelijk belang, die iets toevoegen aan de dynamiek op het platteland'', zegt Bruins. Het eerste concrete project van de stichting is de sponsoring van de voetbalclub in het dorp. De stichting staat open voor plannen van inwoners.

Meer over dit onderwerp:
Dwingeloo
Deel dit artikel: