Noordelijke getuige incident Koninginnedag Apeldoorn

ASSEN - Het incident waarbij een auto het publiek is ingereden is gezien door royalty watcher Netty Leistra uit Groningen.
Het incident veroorzaakte vier doden en 34 gewonden en gebeurde net op het moment dat de bus met de Koninklijke familie langsreed. De bestuurder us aangehouden en hij heeft verklaard met opzet te heben gehandeld.
De Koninklijke familie heeft na het ongeval de verdere activiteiten rond Koninginnedag afgelast. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.
Verklaring Hare Majesteit de Koningin n.a.v. tragische gebeurtenissen in Apeldoorn
Heden heeft Hare Majesteit de Koningin het volgende meegedeeld:
Wat begonnen is als een prachtige dag is geëindigd in een vreselijk drama, wat ons allen heel diep heeft geschokt. Mensen die er dichtbij hebben gestaan, die het hebben zien gebeuren op televisie, allen die het meebeleefd hebben, zullen met verbijstering en ongeloof gekeken hebben. Wij zijn sprakeloos dat zoiets vreselijks heeft kunnen gebeuren. Mijn familie, maar ik denk ook allen in het land, leven van harte mee met de slachtoffers, met hun familie en vrienden en met allen die door dit ongeluk diep geraakt zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl