Complimenten, maar geen punten voor FC Emmen in Deventer

VOETBAL - FC Emmen liep vrijdagavond tegen de elfde nederlaag op rij aan. In Deventer verloor de formatie van trainer René Hake met minimale cijfers van Go Ahead Eagles: 1-0. Marnix Kolder werd de matchwinner. De goal van de oud-spits van Veendam in de 13e minuut bleek de winnende in een duel waarin Emmen meer verdiende dan alleen maar complimenten.

Want die complimenten waren er voldoende na afloop. Van vriend en vijand, maar opnieuw bleek Emmen niet in staat om te scoren. In de afgelopen 11 duels maakte de enige profclub in Drenthe slechts één schamele treffer.


De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg, die furieus van start ging in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om nog deel te nemen aan de play-offs om promotie. Binnen één minuut raakte Marnix Kolder de paal. FC Emmen moest in de achteruit, werd van het kastje naar de muur gestuurd en in de dertiende minuut was het opnieuw Kolder die aan mocht leggen na slecht uitverdedigen van Mike Koenders. Dit keer ging de bal via de binnenkant van de paal tegen het net, achter de kansloze Zeinstra: 1-0.


Na die openingsgoal kreeg de ploeg van interim-trainer Calderwood diverse mogelijkheden op de 2-0, maar Emmen kwam ongeschonden door het eerste half uur. In het laatste kwartier voor rust liet Emmen zich meer en meer zien op de helft van de Go Ahead Eagles, maar verder dan een schot over de goal van doelman Van der Vlag van Jeffrey de Visscher kwam Emmen niet echt.


In de tweede helft ging Emmen op jacht naar de gelijkmaker, al kwam het eerste gevaar weer van de voet van Marnix Kolder die in de eerste minuut zijn inzet gekeerd zag worden van de doellijn. Hake wisselde aanvallend, bracht Boztepe voor Bemba en Jongebloet voor Koenders, maar het was uitgerekend verdediger Arsenio Halfhuid die met zijn kopbal het dichtst bij een Emmense treffer kwam. Want wat de rood-witten ook probeerden, echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Het waren vooral mogelijkheden tot kansen én schoten uit de tweede lijn van Velda die zorgden voor enige opwininding bij het meegereisde publiek uit Emmen. Go Ahead Eagles loerde in de tweede helft alleen nog maar op de counter. Dat leverde ook nog voldoende scoringskansen op, maar Zeinstra bleek moeilijk te kloppen. Een tweede treffer was ook teveel van het goede geweest voor de Deventenaren. Gezien de verhoudingen had Emmen meer verdiend, maar zoals Cruijff zou zeggen: "Je moet scoren om te kunnen winnen"


Meer over dit onderwerp:
Deventer
Deel dit artikel: