Brand in barak in Veendam is aangestoken

VEENDAM - De brand, die zaterdagnacht de twee barakken uit voormalig Kamp Westerbork in Veendam in de as legde, is aangestoken. Dit heeft een onderzoek van de Technische Recherche uitgewezen.
Anne Frank en haar zus Margot hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog in een van deze barakken batterijen gedemonteerd. De gebouwen zouden binnenkort worden teruggebracht naar het voormalige kampterrein bij Hooghalen.
ORIGINELE BARAKKEN IN OVERIJSSEL
In het Vechtdal tussen Hardenberg en Ommen staan nog twee barakken uit het voormalig doorgangskamp Westerbork. Zeker één ervan is nog in originele staat en bevat nog tekeningen en geschriften. De precieze plek wordt niet bekendgemaakt. De eigenaren willen dat de barak terug gaat naar Westerbork.
In Radewijk, bij Hardenberg, staat een andere die nu gebruikt wordt als tractorstalling. Het herinneringscentrum Westerbork inventariseert welke barakken er nog zijn in Nederland na de brand in de barakken in Veendam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.