Sipma wint EK dammen

PROVINCIE - DAMMEN - Dammer Wouter Sipma uit Hijken is Europees damkampioen geworden bij de aspiranten, dat is de klasse tot 16 jaar. In de negende en laatste ronde won hij van Aleksander Safanov.
Sipma, die speelt voor de Hijken/ Drents tiental combinatie eindigde gelijk met clubgenoot Roel Boomstra uit Emmen. Boomstra, de titelverdediger en grote favoriet, won ook zijn laatste partij. Maar omdat Sipma een beter set gemiddelde had is hij de kampioen geworden. Het is voor de organiserende vereniging Hijken/DTC extra leuk omdat Sipma een talent uit de eigen jeugd is.
Bij de junioren lukte het Zainal Palmans uit Hoogeveen niet om het podium te bereiken. Na de achtste ronde stond hij nog derde, maar Palmans verloor zijn laatste wedstrijd en werd uiteindelijk zevende. Aan het toernooi in Beilen namen in acht klassen 250 dammers deel. Vanmorgen wordt het afgesloten met het Europees kampioenschap sneldammen. Vrijdag om 15.00 uur zijn de kampioenen gehuldigd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.