Gretha Smit is medaille kwijt

SCHAATSEN - Gretja Smit uit Veeningen is de zilveren medaille kwijt, die ze won bij de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City op de 5000 meter.
En daarom wil ze heel graag nog een medaille winnen in Vancouver.
Smit maakte de vermissing bekend bij de ploegenpresentatie van het team Hofmeijer in Biddinghuizen. Ze reed toen in februari haar persoonlijke record van 6'49'22. Hofmeier heeft als doelstelling om in februari 2010 met vier schaatsers naar de Winterspelen in Vancouver te gaan, zo zei trainer Jan van Veen.
Hofmeier heeft zich na vorig seizoen flink versterkt. Beorn Nijenhuis (TVM), Jacques de Koning (APPM), Berden de Vries (Jong Oranje) en Natasja Bruintjes (opleidingsploeg KNSB) zijn de nieuwkomers. Verder is de technische staf aangevuld met trainer Jan van Veen en fysiotherapeut Zoran Radmilovic.
Met het viertal nieuwelingen bestaat het team nu uit negen schaatsers. Jan Bos, Pim Schipper, Jurre Trouw, Gretha Smit en Marja Vis reden al voor Hofmeier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.