Motortrialist Ewoud Lalkens pakt Nederlandse titel

MOTORTRIAL - Motortrialist Ewoud Lalkens heeft afgelopen weekend in Nunspeet in de Inters-klasse de Nederlandse titel in de wacht gesleept.

Het was voor de eerste keer in zijn loopbaan dat de 23-jarige inwoner van Sleen de nationale titel wist te veroveren. Zijn broer Gijsbert pakte het brons.

De eindzege van Lalkens kwam overigens niet zonder slag of stoot tot stand. De trialist kwam door een kwetsuur aan de knie, begin september opgelopen tijdens wedstrijden om het Wereldkampioenschap in Spanje, gehavend aan de start. Dankzij een brace en met toestemming van zijn artsen kon Lalkens tijdens de laatste races van het seizoen toch van start gaan. De Drentse trialist deed dat uiternate verdienstelijk en stelde de titel op de eerste dag al veilig. Door de zege was hij in het klassement niet meer te achterhalen voor zijn rivaal John van Veelen. Tijdens de afsluitende race, op zaterdag, was Lalkens bij een valpartij betrokken en moest geblesseerd afhaken. Niettemin overheerste bij de kersverse Nederlands kampioen, die vanwege zijn knieblessure op het erepodium moest worden gedragen, de tevredenheid.

EINDSTAND INTERS:
1. Ewoud Lalkens 107 punten
2. John van Veelen 101
3. Gijsbert Lalkens 97
4. Bob Kreder 68
5. Kevin Bick 62
6. Rodney Heijmans 58
7. Lard Wandel 56
Deel dit artikel: