Heerenveen kandidaat speelstad

VOETBAL - Heerenveen is de noordelijke kandidaatspeelstad voor het wereldkampioenschap voetbal dat mogelijk in 2018 of 2022 in Nederland en België wordt gehouden.
HollandBelgium Bid, de gezamenlijke kandidatuur, presenteert volgende week maandag 12 stadions in het Evoluon in Eindhoven.
De speelsteden moeten voldoen aan de voorwaarden die de wereldbond FIFA stelt aan de omvang van de stadions. Zo moeten drie stadions beschikbaar zijn met een minimumcapaciteit van 66.000 toeschouwers en moeten de overige stadions minimaal 44.000 toeschouwers kunnen herbergen.
In België is onlangs een akkoord bereikt over de bouw van nieuwe voetbalstadions. In Brussel komt er een met 65.000 tot 70.000 zitplaatsen. Ook in Brugge, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi komen nieuwe stadions. Het stadion in Genk, de Cristalarena, wordt verbouwd.
Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen zijn kandidaat voor Nederland. Utrecht is afgevallen en ook Groningen staat niet op het lijstje. Het plan voor de bouw van een nieuw stadion in Utrecht langs de A2 met 44.000 zitplaatsen is volgens de gemeente niet haalbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl