Meer griepgevallen in Drenthe

PROVINCIE - ASSEN - In de Drentse ziekenhuizen zijn vorige week 10 mensen opgenomen met de Mexicaanse griep, dat heeft GGD Drenthe woensdag bekend gemaakt. Een week eerder waren dat er nog twee.
Volgens de GGD worden net zoals in de rest van Nederland, ook in Drenthe meer jongeren opgenomen dat bij een gewone griepgolf. Vrijwel alle mensen die met griepklachten bij de huisarts komt, heeft Mexicaans griep.
Toch wil GGD Drenthe benadrukken dat niet iedereen die snotterig is de Mexicaanse griep heeft. Griep begint volgens Ivar van Dijk van de GGD heel plotseling, met koorts, hoofdpijn, spierpijn en verkoudheidsklachten. Van de mensen met griepklachten heeft bijna iedereen dus de Mexicaanse griep. Dat komt volgens de GGD, omdat bijna niemand nog de Mexicaanse griep heeft gehad en mensen dus makkelijker deze variant van de griep krijgen. Volgens de GGD is de Mexicaanse griep mild en hoeven mensen zich dus niet veel zorgen te maken.
Veel griepgevallen op basisscholen
Op sommige basisscholen in Drenthe, heeft de griep inmiddels flink toegeslagen. Er zijn klassen waarvan de helft van de leerlingen ziek is. Bijvoorbeeld op basisschool de Eshoek in Annen. Maar de Mexicaanse griep is
daar bij twee leerlingen vastgesteld. Directeur Jan Post van de basisschool, blijft nuchter onder de griep.
Eerste resistente patiënt
Woensdag werd overigens bekend dat een patiënt met de Mexicaanse griep in het UMC in Groningen resistent is tegen Tamiflu. Het is voor het eerst in Nederland dat een patiënt resistent blijkt te zijn tegen de virusremmer.
Vaccinatie begonnen
De eerste Drenten hebben zich woensdag al laten inenten tegen de Mexicaanse griep. De één wil het niet, de ander juist héél graag. Huisartsen in Drenthe beginnen volgende week met het inenten van risicogroepen. Maar huisarts Roelof Moes uit Nijeveen deed het woensdag al. De griepprikken waren sneller binnen dan verwacht. Daarom liet de huisarts zijn patiënten woensdagmiddag langskomen in Dorpshuis De Schalle in Nijeveen. Inmiddels is ook een aantal andere artsen alvast begonnen met het vaccineren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl