Joos Valgaeren stopt per direct met betaald voetbal

VOETBAL - Oud Belgisch international en de huidige speler van FC Emmen, Joos Valgaeren, heeft per direct zijn profloopbaan beëindigd.
De 33-jarige centrale verdediger heeft dat in goed overleg met de Drentse profclub besloten.
In de zomer van 2008 kwam de oud-speler van onder meer KV Mechelen, Celtic en Roda JC transfervrij over van Club Brugge. Bij Emmen werd de Belg binnengehaald als een vedette en de club hoopte met Valgaeren de stap te maken naar de eredivisie. Maar de Belg speelde weinig en FC Emmen verkeert nog altijd in de onderste regionen van de Jupiler League. Reden genoeg voor Valgaeren zijn contract in te leveren. Een sportief gebaar, omdat Emmen daardoor geld vrij kon maken om Leonardo te contracteren.
Valgaeren heeft een indrukwekkende voetbalcarrière achter zich; in 1994 startte hij zijn betaald voetbalcarrière bij KV Mechelen om vervolgens in 1997 naar Roda JC en in 2000 naar het Schotse Celtic FC te vertrekken. In 2005 keerde hij terug naar België en kwam drie seizoenen uit voor Club Brugge. Joos Valgaeren speelde 19 wedstrijden voor de Belgische nationale ploeg en nam deel aan Euro 2000. Met Roda JC behaalde hij de beker en met Celtic behaalde hij ook diverse prijzen waaronder het landskampioenschap. In 2008 kwam hij transfervrij over van Club Brugge naar FC Emmen waar hij nu uiteindelijk ook zijn voetbalcarrière gaat beëindigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl