E&O veegt vloer aan met landskampioen

HANDBAL - De heren van E&O uit Emmen hebben donderdagavond in een inhaalduel gehakt gemaakt van landskampioen Aalsmeer. Na een ruststand van 9-12 won de ploeg van trainer Peter Portengen met 25-33.
Een ruime uitslag die nog ruimer had kunnen zijn. Bij een stand van 20-30, tien minuten voor tijd, wisselde E&O echter veelvuldig waardoor Aalsmeer toch nog wat terug kon doen. Maar de ontluistering bij de thuisclub was er na afloop niet minder om. Met de 25-33 zege maakten de Emmenaren ook een einde aan een 'Aalsmeer-uit syndroom', want de laatste overwinning in Aalsmeer dateerde van april 2005.
E&O legde dankzij een uitstekende dekking - en een excellerende doelman Johan Bos - in de eerste helft de basis voor het succes. Na de pauze liep E&O, ondanks een aantal ondertalsituaties, simpel weg bij de thuisclub. Topsorer bij de Emmenaren was Joeri Verjans, hij scoorde tien keer.
Door de overwinning is E&O, samen met Volendam, nog altijd ongeslagen in de eredivisie. Volendam is koploper met 14 punten uit zeven duels en de Emmenaren volgen op twee punten met één wedstrijd minder. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Peter Portengen in Emmen tegen Hellas.
Vanavond in het nieuws bij TV Drenthe de beelden van Aalsmeer - E&O.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl