Huisartsen beginnen met vaccineren Mexicaanse griep

ASSEN - Huisartsen begonnen maandag ook in Drenthe met het op grote schaal vaccineren van zorgpersoneel en risicogroepen tegen de Mexicaanse griep.
De artsen bepalen zelf op welke dagen er wordt geprikt. Bij huisartsen in bijvoorbeeld Emmen en Frderiksoord vormden zich lange rijden wachtenden.
De huisartsen vaccineren alleen mensen die extra gezondheidsrisico's lopen door de griep. Dat zijn mensen met een medisch risico als luchtweg- en longproblemen, hartziekten en suikerziekte, gezinsleden en mantelzorgers van personen die extra risico lopen, vrouwen die meer dan veertien weken zwanger zijn en 60-plussers.
Zwanger
Mensen uit de risicogroepen hebben een uitnodiging voor de vaccinatie gehad van de huisarts. Zwangere vrouwen hebben van hun verloskundige of gynaecoloog gehoord of zij gevaccineerd worden. Mantelzorgers moeten de vaccinatie zelf aanvragen bij de huisarts. Vaccinatie is niet verplicht.
Kinderen
De gezondheidsraad adviseert minister van Volksgezondheid Ab Klink om kinderen tussen zes maanden en vier jaar in te enten tegen de Mexicaanse griep. Het vaccin is nog niet vrijgegeven voor kinderen die jonger zijn dan een half jaar. De minister zal het advies vrijwel zeker overnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl