Klimaatbos in Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD - In Hollandscheveld is woensdag een klimaatbos geopend. Met dit bos van 150 hectare wil de provincie inspelen op klimaatveranderingen.
Door de bomen neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer af, wat het broeikaseffect moet terugdringen. De aanleg van het bos is mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Drenthe en het Nationaal Groenfonds.
Gedeputeerden Tanja Klip en Rein Munniksma en de directeur van Nationaal Groenfonds Walter Kooy sloegen de laatste plank in de toegangsbrug naar het nieuwe bos, dat is aangelegd met subsidies van beide partijen. De brug symboliseert het samenspel tussen particulieren en overheden, tussen provincie en Nationaal Groenfonds, tussen heden en toekomst.
Door de subsidies voor nieuwe bossen en de Natuurschoonwet is de aanleg van bossen in Drenthe volgens GS financieel en fiscaal aantrekkelijk. Al eerder legden particulieren in Drenthe 2.500 hectare bos aan. Een groot deel van deze projecten ontving een financiële bijdrage uit het Bosklimaatfonds. Nieuw is dat de provincie geld beschikbaar heeft gesteld aan Nationaal Groenfonds om deze bijdrage aan te vullen met een beheervergoeding van maximaal 5000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl