Chocolade met vulling, 11 november

PROVINCIE - Chocolade met vulling Een recept van Carolina Verhoeven van het kookmuseum in Appelscha. Koop voor de te maken bonbons goede chocolade van minstens 45 procent cacaoboter.
Techniek voor het smelten van chocolade voor het maken van bonbons:
Hak of breek chocolade in gelijke stukken , ook zijn er handige chocolade druppels te koop, deze smelten sneller en verwerken makkelijker. Doe de stukjes of druppels chocolade in een brede glazen of metalen kom (
met een kleine rand ). Vul een laag water in een kookpan met dikke bodem en breng het water aan de
kook. Neem de kookpan van het vuur en hang er onmiddellijk de kom met chocolade er boven op. Als de chocolade gaat smelten dan even wat roeren met een houten spatel, zodat alles gelijk smelt. Gebruikt u grote hoeveelheden chocolade dan de pan weer even terug op het vuur zetten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt, de chocolade verbrandt bij 60º C. Komt er stoom bij de chocolade dan wordt de chocolade onmiddellijk hard. Zorg er daarom voor dat de kom goed boven de pan past. De chocolade moet meteen verwerkt worden om de juiste temperatuur te behouden.
De chocolade kan opnieuw verwarmd worden als deze te veel afgekoeld is. De chocolade wordt dikker bij een temperatuur van ongeveer 27 º C en krimpt zodat hij goed uit de vorm komt.
U kunt de chocoladebonbons vullen met een vulling van chocolade met een paar druppels bruine rum, of sterke koffie, fijn gehakte walnoten, amandelen, stukjes sinaasappel of een ander rood fruit zoals bosbes, aardbei en kersen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl