Veel vraag naar NOM-steun

Directeur Siem Jansen van de NOM.mp3
ASSEN - Drentse bedrijven kloppen massaal aan bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, de NOM, voor financiële steun.
Het gaat om bedrijven die niet voor volledige steun bij de banken terecht kunnen. De NOM heeft voor deze bedrijven een speciale financiering bedacht.
De NOM is met momenteel met drie Drentse bedrijven in gesprek over extra steun, omdat banken vanwege de kredietcrisis aarzelen nieuwe investeringen te financieren. Welke bedrijven dat zijn wil de NOM niet zeggen. De NOM wil ze helpen met een achtergestelde lening, om zo ook de banken mee te krijgen. In Drenthe is de financieringsregeling zo in trek, dat er gemiddeld twee hulpvragen per dag bij de NOM binnenkomen. Volgens de NOM loopt Drenthe hiermee voorop, dankzij een lening van zes miljoen euro die de provincie hiervoor heeft toegezegd. Groningen en Friesland, die net als Drenthe aandeelhouder zijn in de NOM, hebben dit nog niet gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl