Chinees festival overtreft verwachtingen

6F1152E43C4FD3CFC125766C0036C5F6_WPicture1_1.jpg
6F1152E43C4FD3CFC125766C0036C5F6_WPicture1_1.jpg
EMMEN - Het China Festival of Lights beleeft zijn Europese primeur in het Dierenpark Emmen. Chinese kunstenaars hebben een maand lang, zes dagen per week gewerkt aan allerlei lichtgevende kunstwerken.
De paden van het Dierenpark zijn opgevuld met kleurrijke, wilde dieren en Chinese bouwwerken. Blikvanger is tot het eind van het festival op 10 januari een meterslange draak.
Dierenpark Emmen zet hiermee de eerste stap op weg naar een nieuw belevingspark waarin natuur en cultuur samensmelten. Hans Bosma, Algemeen Directeur Dierenpark Emmen: 'Het is fantastisch om te zien dat het park 's avonds een bijzondere gedaantewisseling ondergaat. De reacties waren zondag bij de première zeer lovend. Iedereen keek zijn ogen uit, ook de dieren! De verwachtingen zijn zeker overtroffen.'
RTV Drenthe heeft de voorbereidingen voor het festival op de voet gevolgd. In een documentaire zijn beelden te zien van de opbouw van het festival, maar ook van het bungalowpark waar de 44 Chinezen tijdelijk leven. Verder komen de Nederlandse en Chinese organisatoren van het festival aan het woord. En hoe reageerden alle betrokkenen en bezoekers toen de lichtjes voor het eerst werden ontstoken?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.