Hof beslist over twee weken over Beuving

LEEUWARDEN - Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft twee weken nodig om te beoordelen welke onderzoeken nog nodig zijn om inhoudelijk het hoger beroep in de zaak Beuving te kunnen behandelen.
Wessel Beuving is de eigenaar van de gelijknamige scheepswerf in De Punt waar vorig jaar mei 3 brandweermannen bij een brand omkwamen. Beuving wordt behalve het doorverbinden van stoppen mogelijk ook dood door schuld verweten. Het Hof komt pas op 27 november met een oordeel omdat het een complexe zaak is.
Advocaat Heidanus van scheepswerfeigenaar Wessel Beuving uit de Punt wil onderzoek naar de verhoormethode van de politie na de brand op de werf in mei vorig jaar. Volgens Heidanus zijn jonge getuigen onder druk gezet. Hij uitte de kritiek vrijdag tijdens een regiezitting in het Gerechtshof in Leeuwarden. Het Openbaar Ministerie pleitte voor uitstel van het hoger beroep. Het wil de uitkomsten van onderzoek naar de oorzaak van de brand afwachten. Heidanus wil snel uitsluitsel omdat zijn cliënt volgens hem psychisch lijdt onder de zaak en financieel in de problemen komt.
Scheepswerfeigenaar Wessel Beuving werd door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 3 maanden cel wegens knoeien met stoppen in de meterkast. De rechtbank acht brandstichting niet bewezen. Het OM vindt de straf te laag en ging in hoger beroep. Advocaat Heidanus van scheepswerfeigenaar Wessel Beuving uit de Punt heeft vrijdagochtend voor het Gerechtshof in Leeuwarden grote kritiek geuit op de onderzoeksmethoden van het Openbaar Ministerie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl