Renate Groenewold stelt teleur

SCHAATSEN - Schaatsster Renate Groenewold uit Assen is vrijdag teleurstellend als veertiende geëindigd op de drie kilometer tijdens wereldbekerwedstrijden in Thialf in Heerenveen.
De regerend wereldkampioene op deze afstand reed een tijd van 4 minuten 11 seconde en 87 honderdste. Groenewold wijdt haar matige optreden aan de naweeën van een hernia-operatie die ze in mei onderging. De Duitse Stephanie Becker zette in Thialf een winnende tijd neer van 4.05,29. Daarmee bleef ze de Tsjechische Martina Sablikova, vorig weekeinde in Berlijn nog de snelste, voor: 4.05,68. Daniela Anschütz-Thoms (4.05,73) uit Duitsland werd derde. Ireen Wüst was met 4.09,34 de beste Nederlandse. Daarmee eindigde ze als zesde.
Even leek de schaatsloopbaan van Marianne Timmer op vrijdag de dertiende in Thialf te eindigen. De 35-jarige sprintster, die bezig is aan haar laatste seizoen, kon op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijd haar vallende Chinese opponente Jing Yu niet meer ontwijken. Met een harde klap belandde de meervoudig olympisch kampioene tegen de boarding om met een van pijn vertrokken gezicht minutenlang op het ijs te blijven liggen. In het ziekenhuis bleek dat Timmer 'slechts' een scheurtje in de buitenste enkelband had opgelopen en naar verwachting een maand is uitgeschakeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl