Asser veelpleger in inrichting

ASSEN - Een 30-jarige Assenaar moet van de rechter een jaar worden opgenomen in een 'Inrichting voor Stelselmatige Daders' (ISD) omdat hij vier diefstallen heeft gepleegd in zijn woonplaats.
De man staat bekend als veelpleger en heeft psychische en drugsproblemen. De rechter vindt de opname zinvoller dan een half jaar celstraf, waar zijn advocaat voor had gepleit.
De maatregel ISD is een maatregel om meerderjarige stelselmatige daders te plaatsen in een daartoe aangewezen inrichting. De wet is op 1 oktober 2004 in werking getreden. Met deze wet heeft de wetgever beoogd stelselmatige daders, die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting te plaatsen die specifiek voor hen bestemd is. Met deze dwangmaatregel wordt door de regering beoogd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen in oude fouten dat veelplegers kenmerkt, te doorbreken

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.