Emmer tiener start site over verkiezingen

EMMEN - Rob Homan uit Emmen (16), die een studie voor applicatieontwikkelaar aan het Drenthe College volgt, heeft een website geopend met de naam www.nlkiest.
nl. Daarop wil hij uit alle 441 gemeenten in Nederland informatie geven over de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

Afgelopen zomer kwam Rob op het idee om de website op te zetten. 'Ik zag dat er op internet nog geen plek was waar alle informatie over de verkiezingen in de gemeenten bij elkaar te vinden is.' Hij heeft e-mails naar politieke partijen in gemeenten gestuurd. Op dit moment staat er weinig op Nederland Kiest. 'Ik verwacht dat het begin volgend jaar pas goed begint. Dan gaan de verkiezingscampagnes van start. Vanaf dat moment zal er veel meer op de site te lezen zijn.' De naam Nederland Kiest werd eerder gebruikt door de nieuwsrubriek NOVA. Volgens Rob heeft hij van NOVA toestemming gekregen om de naam te mogen gebruiken.

Rob wil later graag journalist worden. Hij heeft het syndroom van Asperger, een vrij lichte vorm van autisme. 'Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om gesprekken met leeftijdgenoten te voeren en ik had nooit zin in feestjes. Een voordeel van autisme is dat ik me goed op één bepaald ding kan storten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van deze website. Je kunt er al je energie in kwijt. Ik wil hiermee tevens laten zien dat autisten best wel wat kunnen.'

bron: Persbureau Emmen
Deel dit artikel: