FC Emmen weer hekkensluiter na verlies in Leeuwarden

VOETBAL - FC Emmen leed vrijdagavond in Leeuwarden een 1-0 nederlaag tegen Cambuur en is na de 17e speelronde weer hekkesluiter in de Jupiler League.
Een gehandicapt Emmen hield in Friesland lang stand, maar na precies een uur spelen werd de sterk spelende doelman Harm Zeinstra toch gepasseerd. Sandor van der Heide werd de matchwinner.
Emmen moest het in Leeuwarden - om uiteenlopende redenen - doen zonder Jannes Wolters, Steven de Blok, Wesley Wakker, Erik van der Ven, Guus De Vries, Soufian Akouili en Milos Malenovic. Met name Malenovic werd vooraf gezien als een groot gemis, maar met Xander Houtkoop als diepste spits kon FC Emmen wel heerlijk loeren op de counter. Natuurlijk was de thuisploeg - door ruim 9000 supporters gesteund - de betere ploeg, maar kansen voor de sterke spits De Vries, Guyt en Maachi werden gekeerd door Zeinstra en één keer werd de bal van de doellijn gehaald door Michel Poldervaart. Emmen moest het hebben van enkele counters, waarbij Stroeve twee keer gevaarlijk kon worden. De grootste kans kwam voor Xander Houtkoop, al was de pass van Hans Denissen net iets te scherp waardoor Cambuur-doelman Meul nog kon redden.
Bij rust was het dus 0-0, maar na de pauze mocht Cambuur richting de eigen Ultra-site spelen. Een extra stimulans en al binnen twee minuten had de thuisploeg op voorsprong moeten komen, maar Maachi schoot de bal op zo'n twee meter voor de doellijn ver over. Dertien minuten later was het wel raak. Mark de Vries was sterk aan de bal in het strafschopgebied van Emmen. Sandor van der Heide was de lopende man die niet werd verdedigd en de aanvallende middenvelder mocht in twee instanties raak schieten. Na die goal probeerd Emmen het nog wel. Sinkgraven bracht German Tamas als extra spits, maar echt gevaarlijk werd Emmen nooit.
Door de nederlaag is Emmen met 12 punten uit 17 duels weer hekkesluiter in de Jupiler League. Haarlem heeft ook twaalf punten, maar heeft een beter doelsaldo.
Veendam speelde aan de eigen Langeleegte met 1-1 gelijk tegen RBC Roosendaal. Door dat gelijke spel staat de ploeg van Joop Gall 9e, met 26 punten uit 17 wedstrijden.