Start vaccinatie in Roden en Meppel

RODEN - Ruim 3.900 Drentse kinderen zijn maandag gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Dat blijkt uit cijfers van GGD Drenthe.
Roden en Meppel (foto) waren maandag de eerste Drentse plaatsen waar kinderen ingeënt werden tegen de Mexicaanse griep.
In sportcentrum De Hullen in Roden konden ruim 1600 kinderen van zes maanden tot en met vier jaar, en huisgenoten van jonge baby's uit de hele gemeente Noordenveld een prik halen. Per uur werden driehonderd kinderen en volwassenen ingeënt. Bij de huisartsen verscheen eerder tachtig procent van de mensen die bij een risicogroep horen. In Meppel waren bijna 2.300 kinderen opgeroepen om een prik te komen halen en 78 procent van hen kwam daadwerkelijk naar sporthal Het Vledder in Meppel. In Noordenveld werd 86 procent van de ruim 1.600 opgeroepen kinderen gevaccineerd.
Ook in de Topsporthal in Leek zijn maandag honderden kinderen geprikt tegen de Mexicaanse griep. De GGD was bijzonder enthousiast over de zeer grote opkomst. In de eerste uren werden er al 800 kinderen geteld, In totaal waren er 4300 kinderen opgeroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl