Protest tegen kilometerheffing

HOOGEVEEN - De Nederlanders pomphouders onder aanvoering van Hoogevener Ewout Klok zijn fel tegen de invoering van de kilometerheffing.
De pomphouders vrezen een onverantwoordelijke lastenverzwaring voor automobilisten en het beroepsgoederenvervoer. De Tweede Kamer praat woensdagavond over de Begroting van Verkeer en Waterstaat en de oppositiepartijen hebben aangekondigd het wetsvoorstel van minister Eurlings flink te bekritiseren.
Met de kilometerheffing wil de minister de files terugdringen en de kosten voor autorijden eerlijker verdelen. Ondanks de aanzwellende kritiek, blijft Eurlings overtuigt van de noodzaak om het systeem in te voeren.
De ANWB is nog niet overtuigd en eist dat de minister bekend maakt wat het autorijden tijdens de spits gaat kosten. Ook Hoogevener Ewout Klok, voorzitter van de branchevereniging voor pomphouders, de BETA zet vraagtekens bij het huidige wetsontwerp.
De plannen voor een kilometerheffing overschaduwden woensdag het debat in de Tweede Kamer over de verkeersbegroting voor 2010. Minister Camiel Eurlings bestreed dat de automobilist door het spitstarief als onderdeel van de kilometerheffing flink duurder uit zal zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl