Gert Jan Bosman wint in Koksijde

VELDRIJDEN - Veldrijder Gert Jan Bosman uit Emmen heeft zaterdagmorgen in het Belgische Koksijde de wereldbekerwedstrijd voor junioren gewonnen.
De 17-jarige Emmenaar bleef zijn twee landgenoten; Michiel van der Heijden en David van der Poel voor. Het is de eerste wereldbekeroverwinning voor Bosman in z'n carriere. Ook Emiel Dolfsma (zevende) en Mike Teunissen (negende) wisten nog binnen de top-tien te finishen. Zondag zal hij aantreden in de Superprestigewedstrijd in Gieten.
Tijmen Eising uit Emmen werd keurig achtste bij de beloften. Eising maakte begin dit seizoen de overstap van de junioren naar de beloften. Bij de senioren won de Tsjech Zdenek Stybar deze vierde senioren WB-wedstrijd van het seizoen. Hij was in Koksijde Sven Nys te snel af. Albert, die de voorgaande drie WB-koersen had gewonnen, werd vierde. Marianne Vos schreef de dameskoers op haar naam. De wereldkampioene bleef haar landgenote Daphny van den Brand voor. Katie Compton behield de leiding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl