Hulpverlening in Emmen is stuurloos

EMMEN - Het is in Emmen volstrekt onduidelijk wie verantwoordelijk is van kinderen met een groei- of opvoedingsprobleem. Dat concludeert de lokale afdeling van de vakbond FNV.
De bond heeft met hulpverleners en instanties gesprekken gevoerd. Daaruit kwam naar voren dat er soms wel achttien instellingen met één probleemgezin bezig zijn. Het ontbreekt volgens de bond in Emmen aan een duidelijke regie, want hulpverleners komen elkaar overal tegen. FNV-lokaal dringt er daarom bij het gemeentebestuur van Emmen op aan om als regisseur snel er voor te zorgen dat activiteiten beter op elkaar worden afgestemd en dat dus eindelijk eens duidelijk wordt wie voor welk kind verantwoordelijk is.
Uit cijfers van de gemeente blijkt dat er eerder al 60 kinderen vastliepen in de hulpverlening. Volgens FNV-lokaal is in Emmen sprake van een verontrustend aantal probleem-jongeren. Ruim 6000 jongeren kampen met opgroei en/of opvoedingsproblemen. Er is bij zeker 900 kinderen sprake van een verhoogd risico op verwaarlozing of mishandeling. Bovendien waren er in 2007 al 660 voortijdige schoolverlaters.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl