Vaccinatiecampagne in Drenthe succesvol

ASSEN - Ruim 75 procent van de Drenten die oproepen is voor de Mexicaanse griepprik, heeft deze gehaald. Dat concludeert GGD Drenthe na de zesde en laatste dag waarop baby's en peuters ingeent werden.
De GGD is blij met deze opkomst.
Zaterdag vonden in Vries en Beilen de laatste vaccinaties plaats. Over twee week krijgen de Drentse kinderen de tweede griepprik.
Bij de GGD'en zijn veel vragen binnengekomen van ouders die door overmacht (zoals ziekte of een andere overtuigende reden) de eerste vaccinatie door de GGD moesten missen. GGD'en hebben in overleg met het ministerie van Volksgezondheid besloten een extra vaccinatiemoment te organiseren in januari. Deze mensen kunnen hierdoor de gewenste serie van twee vaccinaties halen.
Degenen die de eerste prik pas in december krijgen kunnen de tweede prik in de week van 11 januari krijgen. Alle GGD'en bieden hiertoe een extra vaccinatiemogelijkheid in de week van 11 januari 2010. Bij het halen van de eerste prik in de week van 14 december zal tevens de informatie worden verstrekt waar en wanneer de tweede prik gekregen kan worden. De tweede prik is belangrijk want hiermee zijn huisgenoten van baby's tot zes maanden of kinderen van zes maanden tot vijf jaar maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl