FC Emmen hard onderuit tegen aartsrivaal Veendam

VOETBAL - FC Emmen heeft de noordelijke derby in en tegen Veendam met 3-0 verloren. Het aloude probleem brak de formatie van trainer Harry Sinkgraven weer op, namelijk twee hele vroege tegentreffers.
Deze keer keurig verdeeld over beide helften, want al na vier minuten kwam Veendam op 1-0 en binnen twee minuten na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Daarna was de wedstrijd een formaliteit en mocht Emmen van geluk spreken dat het maar 3-0 werd.
FC Emmen begon de 23e ontmoeting aan de Langeleegte met drie wijzigingen ten opzichte van het duel van afgelopen vrijdag tegen Eindhoven. Sinkgraven miste Bergsma, Görtz en Beda. Of dat nu de reden was van het zwakke begin van Emmen is de grote vraag, maar feit is wel dat de Drentse formatie op een vreselijk naïeve manier de wedstrijd begon. Onnodig balverlies op het middenveld en een hele domme overtreding van Sofian Akouili vlak buiten zijn eigen strafschopgebied gaf Veendam de ideale mogelijkheid de score te openen. Marnix Kolder profiteerde via de toegekende vrije bal optimaal: 1-0. Na die goal kwam Emmen wel beter in het spel, Veendam werd teruggedrongen, maar verder dan twee aardige mogelijkheden van Xander Houtkoop kwam Emmen niet.
Na één minuut en vijftig seconden in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Erwin Buurmeijer mocht veel te makkelijk aanleggen vanaf zo'n vijftien meter en met de binnenkant van zijn linkervoet passeerde hij Emmen-doelman Zeinstra: 2-0. In het resterende deel van de tweede helft liet Emmen niets meer zien. Het geloof in eigen kunnen verdween volkomen en Veendam had de score nog flink kunnen opvoeren. Gelukkig voor Sinkgraven en zijn mannen scoorde de thuisploeg nog maar één treffer (uit een corner van Paul Matthijs scoorde Gerard Wiekens met het hoofd). Toch kreeg Emmen nog een vierde domper te verwerken, want verdediger Sjors Paridaans moest met waarschijnlijk een hersenschudding van het veld. Hij werd na afloop van het duel afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.
Door de nederlaag is FC Emmen één plaats gezakt. De Drenten staan precies halverwege de competitie op de 18e plaats en dat is precies boven de degradatiestreep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl