Azing Griever volgt Volkers naar FC Emmen

4D4A1F9835F828D1C125767E00813BA5_WPicture1_1.JPG
4D4A1F9835F828D1C125767E00813BA5_WPicture1_1.JPG
VOETBAL - Als Gerrit Volkers zijn verwachte 'Ja-woord' geeft aan FC Emmen om de nieuwe algemeen directeur te worden, dan wordt Azing Griever de nieuwe technisch manager van de Drentse club.
Dat liet de 64-jarige oud-trainer van onder andere FC Emmen en Veendam maandagavond weten op TV Drenthe.
Volkers werd enkele weken geleden benaderd om de vertrekkende Henk Eising op te volgen en naar alle verwachting hakt de oud-Rabobank-directeur vanavond (dinsdag) de knoop door. "Ik wil eerst nog een aantal sponsors spreken voordat ik in het avontuur stap. Ik wil een goed gevoel hebben en ook krijgen van de achterban. De signalen zijn tot nu toe in ieder geval positief", aldus Volkers.
Volgens Volkers is Azing Griever de perfecte man om het technische plaatje vorm te geven bij FC Emmen. "Hij kent de club, heeft veel verstand van voetbal en heeft een goed netwerk." Griever zelf ziet ernaar uit om 'zijn' club de helpende hand te bieden. "Ook al ging ik elf jaar geleden op een vervelende manier weg bij de club. Maar ik heb in de jaren als trainer hier ook geweldige tijden beleefd. We werden twee keer tweede en één keer derde. Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Emmen en wil de club graag helpen."
Griever denkt dat de functie van technisch manager prima bij hem past. 'Ik ben in het betaald voetbal begonnen als technisch directeur bij Heracles Almelo, dus ik weet wat er bij die functie komt kijken maar die ruimte moet er binnen de club dan wel zijn. Ik wil me 100 procent kunnen concentreren op de technische zaken, bijvoorbeeld over hoe de samenwerking met Heerenveen verloopt en hoe de scouting moet worden aangestuurd. Als ik die kansen krijg denk ik zeker de club te kunnen helpen, al moeten er natuurlijk wel voldoende financiële middelen voorhanden zijn om de selectie op korte termijn te kunnen versterken.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl