Overleg winkels Zuidlaren mislukt

ZUIDLAREN - Het overleg over herinrichting van het winkelgebied in Zuidlaren is dinsdag op de klippen gelopen.
De gemeente Tynaarlo en de Zuidlaarder Ondernemersvereniging (ZOV) zijn het er over eens dat aan de voorzijde van de Prins Bernhardhoeve slechts plaats is voor een beperkt aantal vierkante meters winkelruimte.
Maar eigenaar Leyten van het voormalige beurscomplex wil volgens wethouder Henk Kosmeijer minstens 5000 vierkante meter winkelruimte. Op dit punt barstte de bom bij het overleg. Het college van Tynaarlo wil zonder Leyten verder werken aan een plan voor een winkelgebied bij de PB-Hoeve.
De ondernemers in Zuidlaren zijn woedend op projectontwikkelaar Leyten. Die wil op het voorterrein van de Prins Bernhardhoeve 5.000 vierkante meter winkels realiseren en dat is veel meer dan wat de gemeente Tynaarlo en de winkeliers willen.
De Zuidlaarder Ondernemers Vereniging heeft op het laatste moment toch ingestemd in de verplaatsing van de Albert Heijn naar het beursterrein, maar daar moet het bij blijven omdat eerst de Stationsweg met winkels opgevuld moet worden. Dinsdag trok de gemeente de stekker uit het overleg omdat Hans Jurgen van den Berg van projectontwikkelaar Leyten geen water bij de wijn wil doen, tot woede van de ondernemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl