ZUIDLAREN ZOV

PROVINCIE - De ondernemers in Zuidlaren zijn woedend op projectontwikkelaar Leyten.
Die wil op het voorterrein van de Prins Bernhardhoeve vijfduizend vierkante meter winkels realiseren en dat is veel meer dan wat de gemeente Tynaarlo en de winkeliers willen. De Zuidlaarder Ondernemers Vereniging heeft op het laatste moment toch ingestemd in de verplaatsing van de Albert Heijn naar het beursterrein, maar daar moet het bij blijven omdat eerst de Stationsweg met winkels opgevuld moet worden. Gisteren trok de gemeente de stekker uit het overleg omdat Hans Jurgen van den Berg van projectontwikkelaar Leyten geen water bij de wijn wil doen. De ondernemers is furieus, zegt voorzitter Raymond Schrama. Voorzitter Raymond Schrama van de Zuidlaarder Ondernemers Vereniging over de impasse die is ontstaan nu de gemeente en projectontwikkelaar Leyten niet op één lijn zitten. Hij sprak met verslaggever Mark Dijkhuis.
We praten nog even door over dit onderwerp met Hans Jurgen van den Berg van projectontwikkelaar Leyten, goedemiddag.
* De gemeente en de ondernemers zijn boos omdat U niet naar hen luistert en vasthoudt aan uw 5.000 vierkante meter. Wat vindt U daarvan?
* Waarom wilt U eigenlijk vasthouden aan die 5.000 vierkante meter winkels bij de Prins Bernhardhoeve terwijl uit studies is gebleken dat Zuidlaren daar helemaal geen behoefte aan heeft?
* De firma Leyten is zelf ook aangesloten bij de Zuidlaarder Ondernemers Vereniging, heeft U de andere leden niet veel te hard tegen de haren ingestreken door toch uw zin door te drukken?
* Voorzitter Schrama suggereert dat de gemeente nu maar in zee moet gaan met een andere projectontwikkelaar die wel bereid is naar hen te luisteren. Wat vindt U daarvan?
* Hoe gaat het nu verder wat de firma Leyten betreft?
Hans Jurgen van den Berg van projectontwikkelaar Leyten en Partners, dank voor de toelichting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl