FC Emmen pas laat langs Rohda Raalte

0cced72f4f4f0cf6c12576a50081a55a_wpicture1_1.jpg
0cced72f4f4f0cf6c12576a50081a55a_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - FC Emmen heeft op het kunstgras van Vriezenveen de eerste wedstrijd in het jaar 2010 gewonnen.
Tegen zondaghoofdklasser Rohda Raalte werd het in een oefenpotje 2-0 voor de mannen van trainer Harry Sinkgraven. Doelpuntenmakers op het kunstgrasveld in Vriezenveen waren Roy Stroeve en nieuwkomer Ruud ter Heide (foto).
Kunstgras
Omdat er in heel Drenthe geen grasveld beschikbaar was moest FC Emmen uitwijken naar Vriezenveen. Op het terrein van de zaterdag eersteklasser DETO lag de mat er perfect bij. Daar lag het dus niet aan dat in de eerste helft aan beide kanten geen enkele serieuze doelkans werd gecreëerd. Rohda, de nummer acht van de hoofdklasse bood goed tegenstand en was eigenlijk in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij.
FC Emmen, dat begon met de nieuwelingen Leonardo als rechtsback, Sander Fischer als centrale verdediger en Ruud ter Heide als diepste aanspeelpunt, kon voor rust niet echt gevaarlijk worden. Het was duidelijk dat de spelers nog aan elkaar moesten wennen en een enkele speler ook aan zijn eigen positie. Het duidelijkste voorbeeld daarvan was Milos Malenovic, die zijn plaats als centrumspits kwijt is geraakt aan Ter Heide en tegen Rohda vanaf links moest spelen.
Tweede helft
Na precies een uur spelen werd met Patrick Lip ook de vierde nieuwkomer binnen de lijnen gebracht waarvoor Michel Poldervaart naar de kant moest. Verder kwamen Kevin Görtz en Xander Houtkoop Hans Denissen en Milos Malenovic aflossen. Een doelpunt hing in de lucht. Ruud ter Heide zag eerst nog een treffer wegens buitenspel afgekeurd worden maar een kwartier voor tijd kwam FC Emmen dan eindelijk op voorsprong. Een voorzet van Patrick Lip werd door Roy Stroeve ingekopt. Een minuut later miste Stroeve op een haar na maar kort daarop viel de 2-0 door toedoen van Ruud ter Heide die vanuit de draai scoorde. In de resterende tijd bleef FC Emmen aandringen maar een derde goal bleef uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl