Geen spoeddebat over Atalanta-project

EMMEN - De coalitiepartijen PvdA en CDA in Emmen voelen niks voor een spoeddebat over het miljoenenproject Atalanta. En ook de VVD vindt dit niet nodig.
Dat bleek zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata.
De Drentse Ouderenpartij - de DOP - wil eind januari een interpellatiedebat en heeft alle partijen woensdag uitgenodigd voor vooroverleg. De DOP is geschrokken van een tussenrapportage van Twijnstra en Gudde dat grote twijfels heeft over de haalbaarheid van de verplaatsing van het dierenpark.
Het project van 468 miljoen rammelt aan alle kanten, omdat de dierentuin er financieel slecht voorstaat en ook de gemeente heeft voor 68 procent de financiering niet rond. Het CDA in de Staten heeft uit bezorgdheid al vragen gesteld aan het college GS, omdat de provincie 40 miljoen in het Emmer project steekt.
PvdA, CDA en de VVD in Emmen vinden het beeld dat nu geschetst wordt veel te negatief en wachten eerst een reactie van het college af. Volgens de Drentse Ouderenpartij kan de zaak niet zo lang wachten en is het interpellatiedebat ook mogelijk zonder steun van die partijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl